Huisregels taekwondoschool Van der Meer

 1. Iedereen houdt zich aan de erecode van de vechtsport; vechten gebeurt alleen op de mat en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mag je alleen gebruiken ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de erecode zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.
 2. Naast het lidmaatschap bij taekwondoschool Van der Meer is het lidmaatschap van de Taekwondo Bond Nederland (T.B.N.) voorgeschreven. Zonder lidmaatschap van de T.B.N. is deelname aan een examen niet mogelijk.
 3. Het dobok (taekwondopak) is wit (met witte kraag) en wordt door een ti (band) om het middel bij elkaar gehouden. Onder het dobok mag een wit T-shirt of hemd worden gedragen. Een dobok met een zwarte kraag mag alleen vanaf de zwarte band worden gedragen.
 4. Ieder lid is verplicht om de volgende beschermmaterialen zelf aan te schaffen: borstpantser, hoofdbeschermer, onderarm- en wreefbeschermer, handschoenen, kruisbeschermer en gebitsbeschermer.
 5. Iedereen neemt de regels van hygiƫne in acht; zorg voor schone handen en voeten en kortgeknipte nagels en een schoon dobok.
 6. De zaal gaat minimaal 10 minuten voor het begin van de les open, zorg dat je rond die tijd aanwezig bent, zodat je genoeg tijd hebt om je om te kleden.
 7. Neem alle persoonlijke bezittingen van waarde mee in de zaal. Zet je tas aan de zijkant van de zaal.
 8. Mobiele telefoons staan uit of op trillen.
 9. Alle sieraden worden voor de les afgedaan. Kan dit niet, dan plak je het sieraad af met tape (zelf meenemen).
 10. Haren langer dan schouderlengte worden door middel van een elastiekje bij elkaar gehouden.
 11. Kom je te laat op de training, dan wacht je aan de zijkant tot de trainer bij je komt. Na het groeten hoor je van de trainer hoe je bij de training aan kunt sluiten.
 12. Zonder toestemming van de trainer, mag je de zaal niet verlaten.
 13. Buitenschoenen worden buiten de zaal gelaten.